Good Calories, Bad Calories: Fats, Carbs, and the Controversial Science of Diet and Health
Produktbeskrivelse
I denne banebrytende boken tar den prisbelønte vitenskapsjournalisten Gary Taubes oss med på en reise som utfordrer nesten alt vi tror om hva som utgjør et sunt kosthold. Gjennom flere tiår har vi blitt opplært til å tro at fett er skadelig for helsen vår, mens karbohydrater er det sunnere alternativet. Rådene om å spise mindre og trene mer har lenge vært ansett som nøkkelen til en sunn vekt. Likevel har vi sett en dramatisk økning i fedme og diabetes, til tross for disse anbefalingene. Taubes peker på at roten til problemet ligger i raffinerte karbohydrater, som hvitt mel, lettfordøyelige stivelse og sukker, og han argumenterer for at kvaliteten på kaloriene vi inntar er langt viktigere enn mengden. Boken har blitt omtalt som 'en svært viktig bok' av Andrew Weil og 'destinert til å endre måten vi tenker på mat' av Michael Pollan, og den forvandler vår forståelse av kosthold og helse.