I boken 'Eating to Extinction' tar Dan Saladino leseren med på en bemerkelsesverdig reise gjennom matens fortid, nåtid og fremtid, som avslører hvor viktig det er å gjenvinne en variert matkultur. Denne utgivelsen, som ble tildelt Wainwright-prisen i 2022, utfordrer oss til å erkjenne at en ny kurs for fremtiden fortsatt er mulig. Saladino blottlegger trusselen mot utallige matvarer, fra en sjelden krimsons pære i Vest-England til kraftig mais i Mexico, som risikerer å forsvinne for alltid. Gjennom sitt arbeid reiser han jorden rundt for å oppdage de usynlige historiene bak disse matvarene, og møter de banebrytende bøndene, forskerne, kokkene, matprodusentene og urfolksgrupper som står i spissen for å bevare mattradisjoner og kjempe for endring. 'Eating to Extinction' handler ikke bare om å bevare det som har vært, men også om den pågående krisen vi står overfor på planeten vår og nødvendigheten av å gjenvinne et mangfold av matkultur for vår fremtid.