Denne romanen markerer debutverkene fra den bestselgende forfatteren av "The Handmaid's Tale" og "The Testaments". Vinneren av Booker-prisen, Margaret Atwoods første roman, skildrer en både sarkastisk og humoristisk satire av forbrukersamfunnet, samtidig som den dykker dypt ned i temaer som emosjonell kannibalisme. Hovedpersonen, Marian McAlpin, beskrives av vennene sine som en "unormalt normal" ung kvinne. Som nyutdannet fra universitetet jobber hun med å utforme forbrukerundersøkelser for et markedsanalysefirma, og hun navigerer mellom sin flyktige romkamerat og den strenge utleierinnen. I tillegg deltar hun på fester med sin pålitelige kjæreste, Peter. Når Peter imidlertid går ned på kne og frir, tar livet en uventet vending. Marian opplever plutselig en dyp empati med biffen hun får servert på en restaurant, og finner seg selv ute av stand til å spise kjøtt. Etter hvert som dagene går, utvides denne følelsen av solidaritet til andre typer mat, til det knapt er noe igjen hun kan få seg til å konsumere. De rundt henne overser Marianas gradvise fremmedgjøring, inntil dette kulminerer i en opprørsakt som er både sjokkerende og gripende.