I 'Volcanoes and Wine' utforsker geolog Charles Frankel de fascinerende sammenhengene mellom vulkaner og vinproduksjon. Boken belyser hvordan de unike geografiske egenskapene, kjent som terroir blant vinentusiaster, påvirker vinkvalitet og pris. Frankel tar leseren med til noen av de mest dramatiske og ideelle landskapene for vinmaking, fra de kjente vinregionene i Sicilia, Oregon og California til de mindre kjente Kanariøyene. Han gir en grundig innsikt i berømte vulkaner og de spesielle vinene som vokser i deres distinkte jordsmonn. Leseren får lære om Santorinis vinmarker med steinete pummeskifer som stammer fra en utbrudd for fire tusen år siden, samt druer som vokser i kratere på Kanariøyene. Kjent for sine høykvalitetsviner, presenterer Vesuvius berømte Lacryma Christi og den ambisiøse nye generasjonen vinprodusenter som jobber for å gjenopplive de tradisjonelle druene fra Mount Etna. Boken gir en fascinerende blanding av vitenskap, historie og kultur, og viser hvordan vulkanenes unike innflytelse former vinverdenen.