I "White Truffles in Winter" tar N. M. Kelby leseren med inn i den private verdenen til Auguste Escoffier, den legendariske franske kokken som satte sitt preg på restauranter og det gode kjøkken, en innflytelse som fortsatt merkes i dag. Romanen belyser Escoffiers komplekse personlighet — en mann som var både vennlig og majestetisk, besatt av mat, men sjelden sulten, fylt av intens lidenskap og uforutsigbar tilbaketrukkethet. Handlingen utspiller seg i slutten av Escoffiers liv, der han skriver sine memoarer og reflekterer over en turbulent tid preget av krig, romantikk, og gastronomisk kunst. Gjennom hans beretninger om å være kokk under den fransk-preussiske krigen, hans tid som en prominent kokk for storfolk i Paris og ved Savoy i London, samt hans nære relasjoner til kongelige og verdensledere, får vi et enestående innblikk i en bemerkelsesverdig karriere. Kjernen i Escoffiers fortelling handler imidlertid om hans dype kjærlighet til to svært forskjellige kvinner: den berømte og dristige skuespilleren Sarah Bernhardt, elsket av folkene i sin tid, og hans kjæreste, den uavhengige og sublime poeten Delphine Daffis. Kelbys roman lover en sanselig opplevelse av både mat og begjær, alt sammen flettet inn i et rammende bilde av et unikt liv gjennom en epoke med stor forandring.