I 'Gulp: Adventures on the Alimentary Canal' tar Mary Roach oss med på en uforglemmelig reise gjennom fordøyelsessystemet. Som en av Amerikas mest underholdende vitenskapsforfattere, ifølge Washington Post, utforsker hun spørsmål som ofte unngås, men som også vekker nysgjerrighet. Hvorfor er sprø mat så uimotståelig? Hva ligger bak utfordringen med å sette ord på smaker og lukter? Hva skjer egentlig med magen - hvorfor fordøyer ikke kroppen seg selv? I tillegg stilles spørsmål om hvor mye vi kan spise før det blir katastrofa, og om forstoppelse på alvor kan være livstruende. Roach tar oss med til uventede steder, fra laboratorier for smakstesting av dyremat til eksperimentelle prosedyrer som fecal transplantasjoner og til og med direkte inn i en levende mage for å se hva som skjer med maten vår. I løpet av disse opplevelsene møter vi vitenskapsmenn som graver dypere i spørsmål ingen tør å stille. Vi reiser verden rundt og treffer spennende karakterer fra mordere og gale vitenskapsmenn til eskimoer og eksorsister, som i ekstreme tilfeller har administrert hellig vann rektalt. 'Gulp' er en reise som kombinerer humor, nysgjerrighet og det sjeldne mot til å stille de merkelige spørsmålene.