Invitation to a Banquet: The Story of Chinese Food
Produktbeskrivelse
Kinesisk mat er en av verdenes tidligste og mest globale kjøkken, men har ofte vært misforstått. Da de første kinesiske arbeiderne bosatte seg i utlandet, oppsto det restauranter som reflekterte deres kultur. Likevel har kinesisk mat en merkelig posisjon; den er både elsket av mange og lite forstått av fremmede. I over et århundre har den forenklede versjonen av kantonesisk mat holdt monopol på hvordan kinesisk mat har blitt oppfattet, noe som har ført til at få har fått oppleve dens dype rikdom og kompleksitet. I "Invitation to a Banquet" tar den prisbelønte kokken og forfatteren Fuchsia Dunlop leseren med på en reise gjennom kinesisk mats kulturhistorie, filosofi og teknikker. Hvert kapittel fokuserer på en klassisk rett, fra mapo tofu og Dongpo svinekjøtt til knivskrapte nudler og braiserte pomelo-strimler. Her avdekkes unike aspekter ved kinesisk gastronomi, som betydningen av soyabønnen, tiltrekningen av eksotiske ingredienser, og historien bak buddhistisk vegetarisk kosthold. Boken inkluderer også møter med matprodusenter, kokker, matelskere og hjemmekokker, som alle bidrar til et dypere forståelse av denne mangfoldige matkulturen.