Forståelse av kvaliteten på matvarer er avgjørende, spesielt med tanke på forbrukernes økende bekymringer knyttet til helse, trygghet og bærekraftig matproduksjon. Dette legger press på aktører og interessenter innen agribusiness og matindustri til å implementere kvalitetshåndtering som en strategisk tilnærming i både produksjon og innovasjon. Boken 'Food Quality Management' presenterer kvalitetshåndtering innen matproduksjon (FQM) som et integrert konsept. Den første delen av boken kombinerer alle relevante aspekter av kvalitetshåndtering til en samlet FQM-funksjonsmodell, som danner grunnlaget for kapitlene. Videre er en techno-managerial tilnærming innebygd i innholdet. Denne tilnærmingen starter med hypotesen om at matkvalitet er et resultat av samspillet mellom matadferd og menneskelig adferd. Hovedprinsippet i denne tilnærmingen er den samtidige bruken av teknologiske og ledelsesteoretiske modeller for å analysere hvordan matsystemer og mennesker oppfører seg.