What Your Food Ate av David R. (University of Washington) Montgomery, Anne Bikle
Produktbeskrivelse
Vi vet at kostholdet vårt påvirker helsen vår. Men har vi egentlig forstått hele meningen bak ordtaket "du er hva du spiser"? Geologen David R. Montgomery og biologen Anne Biklé kobler sammen landbruk og medisin på en ny måte. De argumenterer for at vi ofte overser den andre siden av et sunt kosthold: måten vi dyrker maten vår på. I boken reiser de fra forskningslaboratorier til marker med regenerative bønder, der de avdekker både vitenskapelige og historiske bevis for hvordan landbrukspraksis—som ofte forstyrrer mikrobielle partnerskap—påvirker jords helse. Dette former også innholdet av helsebringende mineraler, fettsyrer og phytokjemikalier i våre avlinger, kjøtt og meieriprodukter, og dermed oss selv. Å forstå disse sammenhengene har dype konsekvenser for hva vi spiser og hvordan vi dyrker maten vår, både nå og i fremtiden. Som et betydningsfullt verk fra anerkjente forfattere, presenterer "What Your Food Ate" en historie som både er dyster og inspirerende: det som er bra for jorden, er også bra for oss.