I denne reviderte og oppdaterte utgaven forklarer den anerkjente kardiologen William Davis hvordan det å fjerne hvete fra kostholdet vårt kan hindre fettlagring, redusere uønskede bulker og reversere en rekke helseproblemer. Hver dag konsumerer vi matprodukter laget med hvete, noe som fører til at millioner av mennesker opplever ulike negative helsevirkninger, fra mindre utslett og høyt blodsukker til de lite attraktive magefett sannsynlighetene som den forebyggende kardiologen William Davis kaller 'hvete-mager'. Ifølge Davis har ikke dette fettet noe å gjøre med stor appetitt, latskap eller for mye smør; det er snarere knyttet til de helkornproduktene mange spiser til frokost, lunsj og middag. Etter å ha sett over 2000 pasienter gjenvinne sin helse etter å ha gitt opp hvete, konkluderte Davis med at hvete er den største enkeltstående bidragsyteren til den nasjonale fedmeepidemien – og at å fjerne hvete er nøkkelen til betydelig vekttap og optimal helse. I Wheat Belly avdekker Davis de skadelige effektene av hvete på kroppen.