Visste du at bacon, skinke, pølser og salami er klassifisert som 'kategori 1' kreftfremkallende stoffer av Verdens helseorganisasjon (WHO)? Ville du fortsatt spist disse produktene hvis du visste at de kan forårsake tykktarmskreft? I sin innsiktsfulle bok, som bygger på ti års grundig etterforskning, tar dokumentarfilmkaper Guillaume Coudray oss med på en dypdykk inn i bruken av nitro-tilsetninger i kjøttproduksjon. Han avdekker hvordan de fleste masseproduserte bearbeidede kjøttproduktene, samt mange 'artisanal' alternativer, inneholder kjemikalier som reagerer med kjøttet og danner kreftfremkallende forbindelser. Boken setter søkelys på hvordan kjøttindustrien, siden 1970-tallet, har nektet for helsefarene ved disse tilsetningene, til tross for at de gjør prosessen raskere og billigere, samtidig som de forlenger holdbarheten og gir kjøttet en appetittvekkende rosa farge. 'Who Poisoned Your Bacon?' er et øyeåpnende verk som vekker berettiget raseri og oppfordrer oss til å stille spørsmål ved hva vi faktisk spiser.