Scent and Chemistry utforsker hvordan luktinntrykk har fascinert menneskeheten siden eldgamle tider. Bokas forfattere, de anerkjente duftkjemikerne Günther Ohloff, Wilhelm Pickenhagen og Philip Kraft, tilbyr både forskeren, parfymøren, og den interessert allmennheten et innsiktsfullt og moderne innblikk i kjemien bak luktstoffer og forskningen på luktopplevelse. I denne andre, grundig reviderte og oppdaterte utgaven, bidrar den kreative parfymøren Fanny Grau, en lovende mester innen sitt felt, med et nytt kapittel som introduserer kunstneriske aspekter ved parfymering og komposisjonsteknikker. I tillegg til dette kapitlet tar boken for seg den molekylære grunntanken bak olfaksjon, olfaktorisk karakterisering av parfymeringsmaterialer, sammenhenger mellom struktur og lukt, kjemisk syntese av luktstoffer, samt kjemien bak essensielle oljer. Verket gir en omfattende forståelse av både vitenskapen og kunsten bak parfymekreasjoner.