Denne bemerkelsesverdige kokeboken, Classic Indian Cooking, fungerer som et fullstendig kurs i indisk matlaging. Med over 100 illustrasjoner, guider boka leseren gjennom egenskapene til de grunnleggende krydderne og spesialingrediensene som kjennetegner indiske retter. Den forklarer deretter teknikkene som benyttes for å bruke disse ingrediensene, ofte gjennom sammenligninger med kjente metoder fra den vestlige matlagingen. Det er umiddelbart tydelig at indisk mat er både rikholdig og variert, samtidig som den er enkel å tilberede. Kokkekunnskapene som kreves er grunnleggende og velkjente, og de nødvendige redskapene er få og enkle. Som Julie Sahni sier: 'Hvis du vet hvordan du friterer, finnes det få hemmeligheter ved indisk matlagning.' Hver oppskrift er spesielt utviklet for det amerikanske kjøkkenet – nesten alle ingrediensene kan finnes i et amerikansk supermarked, og det tilbys mange tidssparende snarveier med hjelp av en kjøkkenmaskin samt praktiske anvisninger for forberedelser på forhånd. Boken inneholder også en livlig og engasjerende introduksjon til historien om Indias klassiske Moghul-mat.