Arabisk matlaging er en av verdens eldste og mest fascinerende kjøkkener, men mange har ikke utforsket mangfoldet av retter og de fortryllende smakene som inngår i arabisk matlaging, utover hummus og tabbouleh. I 'The Arab Table' får hjemmebakere en innføring i 188 oppskrifter som fremhever de friske råvarene, de utsøkte smakene og den generøse ånden som preger arabisk mat. May S. Bsisu, som har bodd og kokt i Jordan, Libanon, Kuwait, England og nå i USA, tar leserne med på en jordnær og personlig reise gjennom spennende kulinariske landskap. Boken gjør et nært innblikk i matkulturene fra ulike arabiske land som Libanon, Saudi-Arabia, Egypt og Syria. Her finnes et rikelig utvalg av fristende retter: både kalde og varme mezza, livlige salater og friske grønnsaksretter; smakfulle supper, gryteretter og solide ovnsretter; bakte og grillede kjøttretter, fjærfe og fisk; forfriskende drikker; samt himmelske desserter. I tillegg inneholder den oppskrifter på kjente retter som falafel, kylling- og lammekebab, samt baklava.