Jamie Goode er en sjeldenhet i vinverdenen; han er en utdannet vitenskapsmann som klarer å forklare kompliserte temaer på en lettfattelig måte uten å forenkle dem eller fremstå som en akademisk snobb. Hans litterære talent, kombinert med en genuin lidenskap for emnet, gjør ham til en unik stemme innen vinforskning. 'Wine Science' er en banebrytende bok som fungerer som den eneste dybdehenvisningen til prosessene, utviklingen og faktorene som påvirker vinproduksjonens vitenskap. I denne boken avdekker Goode de komplekse aspektene ved vinproduksjon og utdyper de ulike prosessene samt problemene knyttet til dem. Han rapporterer om viktige fremskritt innen vinforskning og forklarer den praktiske anvendelsen av vitenskap gjennom et bredt spekter av vinproduksjonsteknikker benyttet globalt. I tillegg dekker boken emner som vinmarkens økologiske praksis, organiske metoder og livsstilsfaktorer. Den tredje utgaven av 'Wine Science' inkluderer også nye kapitler om håndtering av vinmarkens jordsmonn, vinplantens sykdommer og mer.