Boken "Wine Sommelier" av Jacopo Cossater tar leseren med på en ekstraordinær reise inn i vinens univers, der ord og bilder vever sammen historien om dette edle produktet. Gjennom mesterlige still-life fotografier av Fabio Petroni, avdekkes alle vinkler ved vin: fra dens gamle opprinnelse og migreringen av historiske druesorter, til de ulike fasene i vinproduksjonen, som druetyrking og høsting, vinmaking, modning og oppbevaring. Boken gir en grundig innføring i vinens smaksprinsipper og presenterer de viktigste vinene og vinproduksjonsområdene globalt. Viktige fakta inkluderer 40 detaljerte beskrivelser av verdens mest prestisjefylte viner, deres opprinnelse, organoleptiske egenskaper, samt de beste kombinasjonene av forskjellige druesorter med spesifikke retter. "Wine Sommelier" gir også innsikt i hemmelighetene bak kjellerledelse og vinoppbevaring, samt regler for serveringstemperatur og dekantering, og lærer leseren hvordan man leser etiketten og velger den rette flasken.