«Wine, Terroir and Utopia» undersøker inngående de tre konseptene vin, terroir og utopi fra et tverrfaglig perspektiv. Boken fokuserer på hvordan disse begrepene påvirker hverandre og sammen skaper nye verdener, viner, steder, og mennesker. Selv om vin, terroir og utopi er forankret i naturlige, romlige og tidsmessige realiteter, er de avhengige av målrettet menneskelig påvirkning for å eksistere. Dette redigerte verket fremhever det teoretiske og analytiske perspektivet til en rekke forskere som kritisk diskuterer et strålende mangfold av sammenflettede realiteter og fantasi – økonomiske, politiske, kulturelle, sosiale og geologiske. Gjennom dette utfordrer de mange av våre dyptforankrede oppfatninger om utopi. Med et imponerende utvalg av internasjonale eksempler fra Sør-Afrika til Bordeaux og New Zealand, benytter kapitlene en rekke teoretiske og metodologiske tilnærminger. Boken vil være av stor interesse for studenter på høyere nivå, forskere og akademikere innen fagområdene sosiologi, geografi, turisme og besøkelsestjenester.