Thomas Keller, en prisvinnende kokk og eier av den anerkjente restauranten French Laundry i Napa Valley, har en dyp lidenskap for bistrokjøkkenet. Han har en overbevisning om at kunsten å lage mat handler om å løfte de enkleste ingrediensene til en ny og eksklusiv høyde. For Keller er bistrokjøkkenet en kulinarisk filosofi som kombinerer generøsitet, økonomi og enkelhet. Teknikken som ligger til grunn for dette kjøkkenet er både dyptgående og sofistikert, mens oppskriftene har en mogens styrke til å både nære og glede. For å tilfredsstille sin egen trang til perfekt tilberedte retter som quiche, gratinert løksuppe og en uimotståelig stekt kylling, åpnet han restauranten Bouchon rett ved siden av French Laundry. Med Bouchon-kokeboken formidles essensen av bistrokjøkkenet i all sin enkle herlighet. Keller legger stor vekt på prosessens dyder og betydningen av detaljer. Selv i de enkleste rettene, kan ekstra omtanke gjøre en stor forskjell.