I Italia kalles det l'arte dell'arrangiarsi, eller 'kunsten å klare seg med det man har.' Denne århundregamle tilnærmingen til ingredienser og teknikker, kjent som cucina povera eller fattigmannskost, avdekker sjelen til italiensk matlagning på sitt beste. Den tar utgangspunkt i de enkleste komponentene – bønner og linser, rimelig fisk og kjøttstykker, grønnsaker fra hagen, ris, pasta og rester. Gjennom kokkens oppfinnsomhet og ressurser gir dette enestående gode og tilfredsstillende måltider. Med 100 oppskrifter feirer 'Cucina Povera' det beste fra denne tradisjonen, fra forfatterens favoritt, pappa al pomodoro (også kjent som tomatsuppe med brødrester), til fiorentinsk biffstuing, brennesle- og ricotta gnudi, og siciliansk vannmelonpudding. Boken lover en tilfredsstillende, sunn, budsjettvennlig og enkel måte å spise på - akkurat slik mange av oss ønsker å spise i dag.