Gastro Obscura er en fascinerende reise gjennom verdens kulinariske underverker, skapt av de nysgjerrige hodene bak Atlas Obscura. Denne børen, som har blitt en bestselger på New York Times, USA Today og blant uavhengige bokhandlere, utfordrer våre forestillinger om hva folk spiser og drikker globalt. Med dekning av alle syv kontinenter, presenterer boken en imponerende samling av uvanlige ingredienser, matopplevelser og spiselige undere. Har du lyst på øl laget av tåke i Chile? Eller kanskje 'Guds tråder'-pasta fra Sardinia? Den 2000 år gamle eggovnen i Egypt? Gastro Obscura er ikke bare en meny av merkelige delikatesser og uventede retter; den avdekker matens sentrale rolle i livene våre, og knytter sammen historiske spor som nettverket av gamle romerske fiskesausfabrikker. Den gir også et innblikk i kulturer, som når fire millioner kvinner samles for å lage rispudding, tilbys reise til Kinas hellige fjell Mount Hua for å nå en tehus, og presenterer festivaler som Thailands Monkey Buffet Festival, hvor ville makaker fôres med fruktstablede pyramider. Boken oppfordrer også til å utforske skjulte skatter, som for eksempel en automatsalgsmaskin rett rundt hjørnet.