Eplecidereddik har en lang historie som et folkemedisin for ulike helseplager og har derfor oppnådd noe som ligner kultstatus blant entusiaster for naturlig helse. Mange er imidlertid ikke klar over den omfattende verdenen av muligheter som finnes utover butikkjøpt eplecidereddik eller destillert hvit eddik. Faktisk kan eddik lages av alt som inneholder fermenterbart sukker, enten det er rester fra juicing, brune bananer, ville blomster eller øl. Med denne grundige guiden tar Kirsten K. Shockey leserne med på en dypdykk i de mange mulighetene innen dette eldgamle condimentet, helsetonikumet og globale kjøkkenfavoritten. Boken gir en inngående dekning av vitenskapen bak eddik, samt grunnleggende informasjon om utstyr, brygging, tapping og aldring, som gir leserne ferdighetene og kunnskapen de trenger for å fermentere sin egen eddik. Deretter begynner den virkelige reisen, når boken utforsker de mange metodene og ingrediensene for å lage eddik, fra eplecider og rødvin til ris og modnet balsamico. Underveis deler Shockey også tips og triks som vil inspirere leserne til å eksperimentere og skape sine egne unike eddikvarianter.