I Am a Filipino er en fargerik og inspirerende kokebok som tar leserne med på en kulinarisk reise gjennom Filippinene. Boken ble nominert til James Beard Award i 2019 og har blitt anerkjent som en av årets beste kokebøker av flere prestisjefylte publikasjoner, inkludert The New Yorker, Boston Globe og New York Times Book Review. I denne boken får du oppskrifter som gjenspeiler den unike filippinske matkulturen, fra de munnvannende surhetene i adobo, til den utrolig møre oxtail-stuven kare kare og den friske kinilaw, som er sjømat konservert i eddik. I tillegg presenteres også pansit, de kinesisk-inspirerte nudlene, og tamales, som ble brakt til øyene av tidlige meksikanske immigranter. Bokens oppskrifter har også en arabisk vinkling, med krydrede grytretter og smaker av brent kokosnøtt. For de som elsker gatekjøkken, tilbyr boken populært snacks som ukoy (fritters) og empanadas, samt et variert utvalg av søtsaker kjent som meryenda. Dette verket av Trinidad og Ponseca er ikke bare en oppskriftsbok; det er en hyllest til Filippinenes mangfoldige matkultur, influert av spanske og amerikanske tradisjoner, men forvandlet til en uforglemmelig og egenartet kulinarisk opplevelse. Med fantastiske, fargerike bilder er I Am a Filipino en visuell fest som fanger essensen av tradisjonell kamayan-matlaging.