Ta din kjærlighet for tomater til nye høyder! Større enn noen annen grønnsak, med unntak av poteten, er tomaten en favoritt blant amerikanere. Men hva kan vi egentlig gjøre med alle disse tomatene? Den anerkjente kokken, matlærer og forfatter Martha Holmberg tilbyr hele 100 oppskrifter som forvandler tomaten til fortryllende retter. Enten du har en tomat som nettopp er plukket fra planten, eller en som nettopp er hentet fra supermarkedet, har Holmberg gode ideer for å utnytte den deilige sommerfrukten til sitt fulle potensial. Boken inneholder blant annet tre varianter av gazpacho, fem måter å toppe bakt tomat på smørdeig, samt retter som Tomat- og Zucchini Gratin, Klassisk Panzanella, Tomaterisotto og Fylte tomater med krydret biff Piccadillo. Med flere tomatsorter tilgjengelig enn noen gang, forklarer Holmberg hvilke tomater som passer best til ulike oppskrifter: velg en stor bifftomat for roasting sammen med fisk, eller plukk cherrytomater til en rask sommersalat med mais. Holmberg deler også sin hemmelighet; et umami-rikt ingrediens kalt tomatvann. Hun omtaler det som en 'magisk eliksir' som kan gi en intens tomatsmak til rettene dine.