Enten det dreier seg om kjærlighet til hagearbeid, passion for ferske råvarer, et ønske om å opprettholde god helse, eller økonomisk besparelse, er det stadig flere av oss som ser på våre hager som ikke bare en kilde til skjønnhet, men også som en viktig kilde til mat. For både nybegynnere og de som allerede har begynt, men som trenger støtte og gode råd, kommer denne fargerike og illustrerte, grundige sesong-for-sesong-guiden til hagearbeid. Skriven av landets fremste økologiske gartnere, Barbara Damrosch og Eliot Coleman, er dette den komplette ressursen for alle som ønsker å dyrke mer av det de spiser, selv om de aldri har tatt en spade i jorden før. 'Siden mat er en av de mest sentrale tingene i livet, er det livsforandrende å gjenvinne kontrollen over det,' skriver forfatterne i innledningen. Boken er skrevet med wit og sjarm, og utstråler en glede som kommer fra et liv i hagen. Del 1 gir praktiske, trinnvise hageråd, mens del 2 inneholder 120 oppskrifter fra husmannskost, nøye utformet for å inspirere til matlagning med egne råvarer.