Nobel Banquets, The: A Century Of Culinary History (1901-2001)
Produktbeskrivelse
Boken "Nobel Banquets" handler ikke om Alfred Nobels personlige spisevaner, men om hans «gave til menneskeheten» — de fem originale Nobelprisene og de festlighetene som arrangeres hvert år for å feire dem. Det er knapt noen annen bankett i verden som er så berømt som Nobelbanketten, som mange ville gitt mye for å delta på. Den finner sted den 10. desember i Stockholm hver eneste år. Utallige artikler og bøker har blitt skrevet om hva gjestene spiser og drikker, borddekorasjonene, seremoniene rundt serveringen, plasseringene, og selvsagt, Nobelprisvinnerne selv. Denne omfattende boken presenterer ikke bare alle kjente fakta om Nobelbankettens menyer, men også mange ukjente detaljer — både om selve Nobelbankettene og om de tradisjonelle bankettene som holdes ved det svenske hoffet av Kongen og Dronningen den 11. desember til ære for prisvinnerne. Hovedfokuset ligger på maten og drikken som har blitt servert årlig i mer enn et århundre, og gir en dypere forståelse av den gastronomiske historien bak disse praktfulle feiringene.