I 1949 ankom en ung kinesisk kvinne Taiwan, på flukt fra krigens kaos på fastlandet. Fu Pei-mei, som på det tidspunktet ikke hadde noen matlagingsferdigheter, lærte seg selv å lage mat som ung husmor og etablerte en imponerende karriere som TV-instruktør, en rolle hun fylte i fire tiår. Gjennom sine programmer fanget hun oppmerksomheten til millioner av seere som vokste opp med å se henne lage tusenvis av lekre retter med både ferdighet og entusiasme. Etter hvert som hennes berømmelse spredte seg, reiste hun utenfor Taiwans grenser for å dele sin kunnskap om kinesisk mat med verden. Denne livfulle fortellingen om Fu Pei-meis liv og tid er vevd sammen med Michelle Kings egne familiehistorier, personlige refleksjoner og moderne muntlig historie. Sammen stiller de spørsmål ved mat, kjønnsroller, diaspora og kulturell identitet. Chop Fry Watch Learn er et avslørende verk og en rik fest av både fortidige og samtidslige smaker som vil resonere dypt med alle oss som søker våre historier i kjøkkenet.