Fra barndommens minner til ensomhet, familieliv, ekteskap og skilsmisse med Michael Ruhlman, har Ann Hood alltid hatt en dyp forståelse for kraften i et godt måltid. Gjennom sine barndomsopplevelser ble hun kjent med kjærlighet gjennom bestemors tomatsaus og drømte om sin mors såkalte Fancy Lady Sandwiches. I sin første leilighet laget hun stekt svinekjøtt for å varme opp et nytt hjem og fant håp i datterens omelett, og da hun forelsket seg, var det i både mannen sin og hans kyllingkraft. I "Kitchen Yarns" sporer Hood sin livslange reise i kjøkkenet gjennom tjuesyv essayer, hvor hver av dem har et tilhørende oppskrift (eller flere). I "Carbonara Quest" tar hun oss med på sin jakt etter den perfekte spaghetti, en aktivitet som hjalp henne gjennom ensomme netter som flyvertinne. I den prisbelønte "The Golden Silver Palate" deler hun historien om sitt pålitelige middagsselskap-oppskrift på Chicken Marbella og hvordan denne skuffet henne i en viktig anledning. Hoods enkle og trøstende oppskrifter inkluderer kjøttboller, oksekjøttstuing, fritert kylling, grillet ost og en saftig ferskenpai.