I over to tiår har Austin Bush reist rundt i Thailand for å samle oppskrifter, observere matlagingsmetoder, ta bilder og dokumentere historier fra landets rike kulinariske tradisjoner. I sin anerkjente debutkokebok, "The Food of Northern Thailand", satte han fokus på den nordlige delen, men nå tar han steget videre og utforsker det varierte kjøkkenet i Sør-Thailand, inkludert byene, landsbyene og øyene som Phuket. Den sør-thailandske maten er preget av en mangfoldig innflytelse fra kinesisk, malaysisk og muslimsk kjøkken, noe som kommer til uttrykk i retter som svinekjøtt braisert med soyasaus, pepper og brunt sukker; en ris-salat med budu-dressing; en krydret dipp med røkt reker; og kokt svart klebrig ris med taro og jackfrukt. Med fantastiske mat- og stedsbilder også tatt av Bush, gir "The Food of Southern Thailand" et dristig og vakkert portrett av ett av verdens mest livlige, fargerike og smakfulle kjøkken.