I "Zaitoun" tar Yasmin Khan leserne med på en smakfull reise gjennom det moderne Palestina, der hun utforsker de mangfoldige smakene og duftene som preger regionen. Fra de solfylte granateplebodene i Akka ved middelhavskysten, til de eviggrønne oasene med dadelplantasjer i Jordandalen og de avtagende fiske markedene i Gaza by, fremhever boken det friske og levende palestinske kjøkkenet. Med fokus på fargerike mezze-retter, som trekker på områdets rikelige utvalg av auberginer, paprika, artisjokker og grønnbønner, samt saktekokte gryteretter med kylling og lam smaksatt med palestinsk barahat-krydder, lærer leserne å sette pris på gastronomien som har utviklet seg gjennom flere tusen år. Kjøkkenet har vært påvirket av arabisk, jødisk, armensk, persisk, tyrkisk og beduinsk kultur – alle har satt sitt preg på det som i dag er kjent som det antikvariske Palestina. I hver by hun besøker, åpner Khan dører til palestinske hjem, uansett alder og bakgrunn, der hun avdekker hemmelighetene bak deres matlaging og deler disse sanseinntrykkene med oss.